Kako negovati RISH cipele?

RISH cipele su vredne pažnje, stoga imamo par saveta koje toplo preporučujemo ukoliko želite da vam cipele traju duže.

Nikada ne obuvajte iste cipele svaki dan!

RISH cipele su napravljene samo od kože, samim tim u toku nošenja su izložene brojnim faktorima koje utiču na njihov izgled i vek trajanja. Preporučujemo da cipele posle svakog obuvanja ostavite 24 časa da se koža opusti i da se osuše.

Koristite drveni kalup za održavanje forme.

Svaka cipela se lomi u pristima, za saniranje preloma postoji samo jedno rešenje, a to je da posle svakog obuvanja obavezno u cipelu stavite kalup za održavanje forme. Pored toga što će ispraviti prelom, postoje drveni kalupi koji daju vašim cipelama blagu aromu drveta i brže izvlače vlagu.

Pri obuvanju:

Preporučujemo  upotrebu kašike kako bi se izbeglo bespotrebno rastezanje kože i kako bi štepovi ostali neoštećeni.

Pri izuvanju:

Obavezno raspertlati i raširiti obuću. Naglim povlačenjem i izuvanjem o drugu cipelu mogu nastati oštećenja poput grebanja petnog dela kože i razlepljivanje đona.

Kreme za održavanje:

Kako puca koža na rukama, tako isto i na cipelama. Potrebno je na nedeljnom nivou osvežiti pore na cipelama nanošenjem tankog sloja kreme koja je ili bezbojna ili u boji vaših cipela. Kremu ili pastu nanositi krpom ili sunđerom za tu namenu.

Popravka:

Popravka cipele se mora realizovati u kratkom roku od momenta kada je došlo do oštećenja. Ukoliko nosite obuću sa oštećenjem, vrlo brzo će se problem pogoršati i može doći do deformacije vaših RISH cipela.

Nega obuće po vrstama kože:

  • Cipele od glatke kože trebalo bi često mazati kremom ili pastom kako bi koža zadržala sjaj i elastičnost.
  • Cipele od velura bi trebalo zaštititi adekvatnim sprejom.
  • Cipele od lakovane kože i dlake nije potrebno tretirati.
  • Cipele od kože sa presovanom teksturom tretirati bezbojnom pastom ili kremom.
  • Cipele od prirodne zmijske kože, nojeve kože i kroko kože takođe tretirati neutralnim blagim sredstvima kako se raskošnost materijala ne bi narušila.